Türkiye’nin Lojistik ve Taşımacılık Sektörü Dünyada 11. Sıraya Yükseldi

AnasayfaEkonomi

Türkiye’nin Lojistik ve Taşımacılık Sektörü Dünyada 11. Sıraya Yükseldi

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin lojistik ve taşımacılık sektörünün, 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğüyle dünya sıralamasında 11. sıraya yükseldiği belirtildi. Sektör, küresel lojistik ihracatından yüzde 2,5 pay alıyor.

Paylaş

Açıklamada, Türkiye’nin stratejik konumu sayesinde lojistik ve taşımacılık sektörünün döviz kazandırıcı hizmetler arasında önemli bir yere sahip olduğu vurgulandı. Bakanlık, sektörün hizmet ihracatından aldığı payın her geçen yıl arttığını, toplam hizmet ihracatının yaklaşık yüzde 40’ını oluşturduğunu kaydetti.

Bakanlık ayrıca, 2023 yılında sektörün toplamda 40 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve bu sayede ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını bildirdi. Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağlarının Desteklenmesi (YLDA) Projesi gibi yatırımlarla lojistik ağların güçlendirilmesine öncelik verildiği belirtilirken, bu projeye Amerika ve Avrupa merkezli toplam 6 adet projenin onaylandığı ifade edildi.

2023 yılında lojistik ve taşımacılık sektörüne 395 milyon TL destek sağlandığına dikkat çeken Bakanlık, yeni destek paketleriyle sektör firmalarının daha fazla faydalanacağını ve 2024 yılında da stratejik yol haritası ile destekleme çalışmalarının süreceğini açıkladı. Ticaret Bakanlığı, sektörün ihracatının artırılması ve uluslararası rekabetçiliğinin güçlendirilmesi için paydaşlarla işbirliği içinde çalışmalarını devam ettireceğini belirtti.