Yavuzkemal’de 2 Metre Kar: Ekipler Yayla Yollarını Açıyor

AnasayfaYerel Haber

Yavuzkemal’de 2 Metre Kar: Ekipler Yayla Yollarını Açıyor

Paylaş

Giresun’un Yavuzkemal ilçesinde kış mevsimi bitmek bilmiyor. Nisan ayına girmesine rağmen Kulakkaya Yaylası’nda kar yağışı devam ediyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede Yavuzkemal Belde Belediyesi ekipleri, yayla yollarını açmak için yoğun çalışma yürütüyor.

Hayvancılık için kritik yol açma çalışmaları

Her yıl kasım ayında başlayan karla mücadele çalışmaları, Yavuzkemal’de nisan sonu mayıs ayı başlarına kadar devam ediyor. Özellikle 2 bin rakımlı Güzyurdu, Hapan ve Yuva mahallelerinde hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olması, kış aylarında yolların kapanmasına neden oluyor. Bu nedenle ekipler, yaylacıların obalara ulaşımı ve hayvanlarının ihtiyaç duyduğu yem ve gıdanın taşınması için kar temizleme çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Belediye Başkanı Önal: “Obalara bağlantı hayati önem taşıyor”

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal, “Kulakkaya Yaylası’nın da sınırları içerisinde yer alan beldemizin 2 bin rakımlı mahalleleri bulunmaktadır. Buralarda daha çok hayvancılık yapılmaktadır. Yüksek rakımlı yerleşim yerleri olduğu için kış erken başlar, geç biter. Bizlerin de karla mücadelesi 6, 7 ay sürer. Bu aylarda mahallelerin obalarına giden yollar açılmak zorunda. Arık herkesin hayvanları için depoladığı yemi yiyeceği bitti veya bitmek üzere. Bu nedenle hayvanlar artık yavaş yavaş yaylaya hazırlanıyor. Obaların yerleşim yerleriyle bağlantıları sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.