Karaca Mağarası’nda Yeni Turizm Sezonu Açıldı

AnasayfaGündem

Karaca Mağarası’nda Yeni Turizm Sezonu Açıldı

Paylaş

Doğu Karadeniz’in önemli turizm destinasyonlarından biri olan Karaca Mağarası, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içinde bulunuyor. Damla taşı oluşumları bakımından zengin olan bu mağara, her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Karaca Mağarası'nda Yeni Turizm Sezonu Açıldı

Karaca Mağarası, dikitleri, sarkıtları, sütunları, org desenli duvarları, bayrak şekilleri, perde damla taşları, mağara çiçekleri, incileri ve traverten havuzlarıyla ünlüdür. Ancak, doğal oluşumları korumak ve iç nemlenmeyi sağlamak amacıyla her yıl kasım ayında ziyarete kapatılır.

Karaca Mağarası'nda Yeni Turizm Sezonu Açıldı

Bu yılın 9 günlük Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte yeni turizm sezonu da başlamış oldu. 17 kilometre mesafedeki mağara, 15 Kasım’dan itibaren yapılan bakım çalışmalarının ardından ziyaretçilere kapılarını açtı.

Karaca Mağarası'nda Yeni Turizm Sezonu Açıldı

Gümüşhane’ye memleketlerine bayram tatili için gelen ziyaretçiler, Karaca Mağarası’nı ziyaret etmek için sıraya girdi. Ömer Buğra Tuncay, mağarayı son olarak 15 yıl önce ziyaret ettiğini belirterek, ailesiyle birlikte geldiğini ve mağaranın yeni bölümlerinin de açıldığını görmekten şaşırdığını ifade etti. Tuncay, Karaca Mağarası’nın güzelliğini vurgulayarak herkesi bölgeye davet etti.

Erzincan’dan gelen Mehmet Kavukçu ise mağarayı ilk defa ziyaret ettiğini ve büyüleyici bir doğa harikası olduğunu belirtti. Mağaranın atmosferinin insanı adeta büyülediğini söyledi.