Sivribiber Zam Şampiyonu Oldu

AnasayfaEkonomi

Sivribiber Zam Şampiyonu Oldu

İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı verilere göre mart ayında İstanbul'da perakende fiyatlarında önemli değişiklikler yaşandı. Sivri biber fiyatlarının yükselişi dikkat çekerken, salatalık gibi bazı ürünlerde ise düşüş gözlendi. İşte mart ayının perakende fiyat analizi!

Paylaş

Sivribiber Zam Şampiyonu Oldu… İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yayınlanan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, mart ayında perakende fiyatlarındaki değişimleri ortaya koydu. İndeks kapsamında yer alan 242 ürün incelendiğinde, 121 ürünün fiyatında artış, 25 ürünün fiyatında düşüş ve 96 ürünün fiyatında ise değişiklik yaşanmadığı belirlendi.

Mart ayında fiyatı en fazla artan ürün sivri biber oldu. Sivri biberin kilosunda yüzde 34,34’lük bir artış görüldü. Diğer yandan fiyatında artış gözlenen ürünler arasında yüzde 23,45 ile ayva, yüzde 20,55 ile tuz, yüzde 16,02 ile koyun eti, yüzde 14,28 ile sucuk ve yüzde 13,11 ile dana eti gibi ürünler yer aldı.

Öte yandan, mart ayında fiyatı en fazla azalan ürün ise salatalık oldu. Salatalıkta yüzde 29,42’lik bir düşüş yaşandı. Diğer azalan ürünler arasında yüzde 24,29 ile kabak, yüzde 18,97 ile bakla, yüzde 10,57 ile karnabahar, yüzde 8,48 ile ıspanak ve yüzde 7,18 ile yumurta bulunuyor.

İTO’nun açıkladığı verilere göre, İstanbul’da mart ayında perakende fiyatlarında yaşanan bu değişimler, tüketicilerin günlük yaşamlarını etkilemeye devam ediyor.