Diyarbakır Sur’da Muhtarlık Seçimi Kavgası: 1 Ölü, 11 Yaralı

AnasayfaGündem

Diyarbakır Sur’da Muhtarlık Seçimi Kavgası: 1 Ölü, 11 Yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan ve silahlı çatışmaya dönüşen kavgada bir kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı. Olay yerine güvenlik güçleri ve helikopter destekli timler sevk edildi.

Paylaş

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, muhtarlık seçimi kaynaklı bir anlaşmazlık ölümcül bir çatışmaya dönüştü. Ağaçlıdere köyünde, iki aile arasında çıkan ve kaleşnikofların da kullanıldığı şiddetli çatışmada 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Olay, sabah saatlerinde, oy kullanma işleminin yapıldığı esnada başladı.

diyarbakır

Yaralıların aile üyeleri, olay yerine müdahale için gelen sağlık ekiplerine ve orada bulunan gazetecilere saldırdı. Yaralılardan biri olan Mehmet Emin Çelik, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından Diyarbakır Valiliği, bölgede güvenliğin sağlanması için kapsamlı önlemler aldığını açıkladı. Buna göre, olay yerine Sur İlçesi’nden 70 jandarma personeli, bir helikopter ve üç tim ile birlikte Bingöl’den 58 jandarma komando personeli sevk edildi.