Giresun Seçime Hazır: Binlerce Seçmen Yarın Sandık Başına Gidiyor

AnasayfaGündem

Giresun Seçime Hazır: Binlerce Seçmen Yarın Sandık Başına Gidiyor

Giresun'da gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için okullar seçime hazırlandı. İl genelinde 361 bin 334 seçmen, 21 aday arasından tercihini yapmak üzere yarın bin 456 sandıkta oy kullanacak.

Paylaş

Giresun, yarın gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimleri’ne hazır hale geldi. İl genelinde yaklaşık 361 bin 334 seçmenin oy kullanacağı seçimler için okullardaki hazırlıklar tamamlandı. Seçim için ayrılan sınıflarda, bin 456 sandık kuruldu ve oy kullanma kabinleri ile sandıklar seçmenleri bekliyor.

Seçim

Okullarda, seçim sürecinin sorunsuz işlemesi için gerekli tüm düzenlemeler yapıldı. Sandık kurulları ve gözlemciler için ayrılan alanlar hazırlandı, okul koridorlarına ve kapılara sandık numaraları asıldı. Seçmenler, 07.00 itibarıyla oylarını kullanmak üzere sandık başına gidecek.

Giresun merkez ilçede 21 adayın yarışacağı seçimde, 89 bin 953 seçmen 275 sandıkta oy kullanacak. İlçelere göre sandık ve seçmen dağılımı şöyle: Alucra’da 3 bin 104 seçmen için 15 sandık, Bulancak’ta 40 bin 113 seçmen için 137 sandık, ve diğer ilçelerde de benzer şekilde hazırlıklar tamamlandı. Görele, Espiye, Eynesil gibi ilçelerde de seçmenler, belirlenen sandıklarda oylarını kullanacaklar.