Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Tiyatro Günü’ne Özel Gösterim

AnasayfaYaşam

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Tiyatro Günü’ne Özel Gösterim

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Tiyatro Topluluğu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında "Bir Eski Zaman Hikayesi" adlı oyunun ilk gösterimini sahneledi. Büyük ilgi gören oyun, Samsun'un kültür ve sanat hayatına değerli bir katkı sağladı.

Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Tiyatro Topluluğu’nun “Bir Eski Zaman Hikayesi” adlı yeni tiyatro oyununun ilk gösterimiyle kutladı. Osmanlı dönemini konu alan ve geleneksel komedi unsurlarını içeren oyun, Barış Bölükbaşı tarafından yazıldı, Manolya Kul Ateş’in yönetmenliğinde sahneye kondu. Büyükşehir Sanat Merkezi’nde sahnelenen ve büyük ilgi gören oyun, kentteki kültür ve sanat hayatına değerli bir katkı sundu.

Dünya Tiyatro Günü

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin, oyunun hazırlık sürecine ve eğitim gören öğrencilerin performansına dikkat çekerek, kısa sürede böyle bir gösterinin sahnelenmesinin önemli bir emek gerektirdiğini vurguladı. Akdin, “Kaliteli hayat için sanat” mottosuyla yola çıkan belediye tiyatro topluluğunun, kentteki sanat hayatına katkı sunmaya devam edeceğini ifade etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tiyatro topluluğunun yanı sıra çocuklar için de “Hz Süleyman’ın Mucizeleri” adlı bir oyun sahneleyerek on bin çocuğa ulaştı. Ayrıca, bir başka çocuk oyununun hazırlıklarının sürdüğü belirtildi.