OMÜ’de Bahar Bayramı: 1200 Fidan Toprakla Buluşturuldu

AnasayfaGündem

OMÜ’de Bahar Bayramı: 1200 Fidan Toprakla Buluşturuldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Bahar Bayramı Ağaç Dikme Töreni düzenledi. Hocalı Anıtı ile İncesu Deresi arasındaki 20 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen törende, 1200 fidan toprakla buluşturuldu.

Paylaş

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, törende yaptığı konuşmada, doğanın korunmasının önemine vurgu yaparak, “Doğaya özen gösterme ve doğayı geri diriltme adına bu tür etkinliklerin önemi büyük.” dedi. Ayrıca, OMÜ’nün sürdürülebilir çevre politikası ve Yaban Hayatı Araştırma Enstitüsü gibi inisiyatifler hakkında bilgi verdi.

OMÜ'de Bahar Bayramı

Törene katılan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş, fidanları bağışlayan iş insanı İbrahim Erdemoğlu’na teşekkür etti ve Erdemoğlu’nun ülke genelindeki katkılarına dikkat çekti.

OMÜ'de Bahar Bayramı

Programa, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, iş insanı İbrahim Erdemoğlu, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler de katıldı. Bu etkinlik, doğa ve çevre bilincinin arttırılması adına önemli bir adım olarak kaydedildi.