Şehit Postacı Seyfettin Dokumacı’nın Anısına Kütüphane Açıldı

AnasayfaGündem

Şehit Postacı Seyfettin Dokumacı’nın Anısına Kütüphane Açıldı

Giresun'un Alucra ilçesinde, bir terör örgütü tarafından kaçırılıp şehit edilen Postacı Seyfettin Dokumacı'nın anısını yaşatmak için meslektaşları tarafından yapılan kütüphane, büyük bir törenle hizmete açıldı. PTT Çalışanları Dayanışma Derneği'nin destekleriyle Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesinde kurulan bu özel kütüphane, hem eğitime hem de şehidimizin anısına hizmet ediyor.

Paylaş

Giresun’un Alucra ilçesinde, 1997 yılında bir silahlı terör örgütü tarafından kaçırılarak ormanda şehit edilen postacı Seyfettin Dokumacı’nın adı, meslektaşları tarafından yapılan bir kütüphane ile yaşatılmaya başlandı. PTT Çalışanları Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde, Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan Şehit Postacı Seyfettin Dokumacı Kütüphanesi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Şehit Postacı

Açılış törenine, Alucra Kaymakamı Muhammet Cengiz, Belediye Başkan Vekili Harun Ayrılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Saraçoğlu, PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar, Alucra Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Selamet Koçak, şehidin yakınları ve meslektaşları katıldı.

Kaymakam Muhammet Cengiz açılışta yaptığı konuşmada, toplumun kitap ve şehitler gibi iki önemli unsuru birleştiren bu kütüphanenin önemine değindi. Cengiz, kütüphanenin öğrenciler, gençler ve tüm halk için faydalı bir kaynak olmasını temenni etti. Bu kütüphane, Seyfettin Dokumacı’nın anısını onurlandırırken, aynı zamanda eğitime olan katkısıyla topluma hizmet etmeye devam edecek.