Rektör Ünal’dan 14 Mart Tıp Bayramı Ziyareti

AnasayfaGündem

Rektör Ünal’dan 14 Mart Tıp Bayramı Ziyareti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ), Türkiye'de tıp alanında çalışanların özverili hizmetlerinin anıldığı ve bilimsel katkılarının öne çıkarıldığı 14 Mart Tıp Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Tıp Fakültesini ziyaret ederek hekimlerin ve sağlık çalışanlarının bu mukaddes görevlerini kutladı.

Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi üniversitenin Tıp Fakültesinde de 14 Mart Tıp Bayramı’nı coşkuyla kutladı. İnsan sağlığını koruma ve yaşatma gibi kutsal bir görevi üstlenen hekimlerin ve sağlık çalışanlarının önemli günlerinden biri olan Tıp Bayramı vesilesiyle Rektör Ünal, Tıp Fakültesine tebrik ziyaretinde bulundu.

Rektör Ünal, ziyaret sırasında şu ifadeleri dile getirdi: “Kutsal olan insanı yaşatmak, onun acısını dindirmek, hastalığını sağaltmak ve toplum sağlığı adına en ön saflarda mücadele eden, özveri, sabır ve cesaretleriyle gecesini gündüzüne katan bütün hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın bu özel günlerini kutluyor, kendilerine içtenlikle şükranlarımı sunuyorum.”

14 Mart Tıp Bayramı

Rektör Ünal, ziyaret kapsamında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ve diğer yetkililer eşliğinde öğrencilerin hazırladığı standı ziyaret etti ve öğrencilerle sohbet etti. Ayrıca, 1979 yılından beri öğrenciler tarafından yayınlanan “Kılçık” dergisinin son sayısını inceledi.

Ziyaretin devamında Rektör Ünal, ana bilim dalları departmanlarına kutlama ziyaretinde bulunarak başkanlar ve akademisyenlerle bir araya geldi. Son olarak, Başhekim Prof. Dr. Davut Gülen ve Hastane müdürlerinin eşliğinde Çocuk Hastanesinin karşısındaki otoparkın kapalı kısmında incelemelerde bulunuldu.