34 yıl sonra adalet yerini buldu: Üçtaş ve Günyüzü köyleri Giresun’a bağlandı!

AnasayfaYerel Haber

34 yıl sonra adalet yerini buldu: Üçtaş ve Günyüzü köyleri Giresun’a bağlandı!

Paylaş

Giresun’un Doğankent ilçesine bağlanmak isteyen Üçtaş ve Günyüzü köylerinin 2019 yılında aldığı referandum kararı, Danıştay tarafından onaylandı. Bu kararla Gümüşhane’nin köy sayısı 314’e düşerken, Giresun’un köy sayısı ise 541’e yükseldi.

Üçtaş ve Günyüzü köyleri 34 yıl önce Giresun’dan ayrılarak Gümüşhane’ye bağlanmıştı. 2019 yılında ise köyler tekrar Giresun’a bağlanmak için referanduma gitti. Referandumda her iki köyde de “evet” oyları çoğunluktaydı.

İçişleri Bakanlığı’nın reddetmişti

Ancak İçişleri Bakanlığı, referandum kararını reddetti. Köyler bu karara itiraz ederek Danıştay’a dava açtı.

Danıştay’ın kararı

Danıştay 10. Dairesi, coğrafi, ekonomik, sosyal ve kamu hizmetleri gibi konularda herhangi bir sakınca olmadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’nın reddini iptal etti.

Adalet yerini buldu

Danıştay’ın kararıyla 34 yıllık ayrılık sona erdi ve Üçtaş ve Günyüzü köyleri tekrar Giresun’a bağlandı.

Köy muhtarlarının memnuniyeti

Günyüzü köyü muhtarı Mustafa Temel ve Üçtaş köyü muhtarı Osman Karataş, Danıştay’ın kararını memnuniyetle karşıladılar. Muhtarlar, “34 yıl önce Giresun’dan ayrılarak Gümüşhane’ye bağlanmıştık. Köylülerimiz her zaman Giresun’a bağlı kalmak istediler. 2019 yılında yaptığımız referandumda da ‘evet’ oyları çoğunluktaydı. Danıştay’ın kararıyla adalet yerini buldu. Bu bizim için büyük bir sevinç kaynağıdır” dediler.