Giresun’da kadınların gücüne güç katacak: GİSMEK Açılıyor!

AnasayfaYerel Haber

Giresun’da kadınların gücüne güç katacak: GİSMEK Açılıyor!

Paylaş

Giresun Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen Kadın Akademisi (GİSMEK) projesi, kadınların kişisel gelişimine ve istihdamına katkı sunacak.

GİSMEK nedir?

GİSMEK, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun ikinci dönem projelerinden biri olan ve kadınların sosyal hayattaki konumlarını güçlendirmeyi amaçlayan bir akademidir.

GİSMEK’in hedefleri

  • Kadınlara sanat ve meslek kursları gibi çeşitli atölyeler aracılığıyla kendilerini geliştirme ve ilgi alanlarında eğitim alma imkanı sunmak
  • Girişimci kadınların iş hayatında karşılaşabilecekleri zorluklara karşı eğitim alarak işlerine değer katmalarını sağlamak
  • Çevre bilinci ve bireysel gelişime destek olmak

GİSMEK’te neler var?

GİSMEK’in içeriğinde öğretim atölyeleri, diyetisyen ofisi, misafirhane, sergi salonu, kafeterya, mutfak ve spor odası gibi bölümler bulunuyor. Bu olanaklar, katılımcı kadınlara geniş bir yelpazede hizmet sunmayı amaçlıyor.

GİSMEK’in faydaları

  • Kadınların sosyal hayattaki yerlerini ve seslerini güçlendirmek
  • İstihdamı artırmak
  • El sanatlarından kişisel gelişime kadar birçok alanda eğitim vermek
  • Mahalle sakinlerinin talep ve katkılarıyla programı zenginleştirmek

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’ndan mesaj

“Kadın akademilerinin istihdamı da ön plana çıkardığını belirten Şenlikoğlu, el sanatlarından kişisel gelişime kadar birçok alanda eğitim verileceğini söyledi. Akademinin faaliyete geçmesiyle mahalle sakinlerinin talep ve katkılarıyla programın daha da zenginleşeceğini ekledi. “Bu projemizin aynı zamanda yeni fikirler ve çalışmalar üreten bir eğitim ve kültür yuvası olacağına da inanıyoruz.”