Giresun Kalesi’nde oryantiring heyecanı! Gençler kıyasıya yarıştı

AnasayfaManşet

Giresun Kalesi’nde oryantiring heyecanı! Gençler kıyasıya yarıştı

Paylaş

Giresun Kalesi, Okul Sporları Gençler A-B, Yıldızlar ve Küçükler kategorilerinde düzenlenen Oryantiring Mahalli Müsabakaları’na ev sahipliği yaptı. Ellerinde harita ve pusulalarla donatan 120 sporcu, belirlenen hedefleri bulmak için zamana karşı mücadele etti.

Sporcuların kıyasıya yarıştığı müsabakalarda başarı elde eden takımlara kupa ve madalyaları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün, Gençlik Hizmetleri Müdürü V. Gökhan Özarslan, Okul Sporları Şefi Neriman Kılıç, Oryantiring Antrenörü Mustafa Aydın ve hakemler takdim etti.

Giresun’u temsil edecekler

Giresun’u başarıyla temsil eden takımlar, kategorilerine göre farklı tarihlerde gerçekleştirilecek olan grup müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Gençler A-B Kategorisi’nin birincileri 3 Nisan 2024’te Tokat (Niksar)’ta, Küçükler ve Yıldızlar Kategorisi’nin birincileri ise 25 Nisan 2024’te Ordu’da yapılacak olan müsabakalarda Giresun’u temsil edecek.

Kazananlar ve Kategorileri

  • Genç Erkek A: Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yağlıdere Anadolu Lisesi, Güce Şehit İsmail Ünal Çok Programlı Anadolu Lisesi, Yağlıdere Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • Genç Erkek B: Güce Şehit İsmail Ünal Çok Programlı Anadolu Lisesi
  • Genç Kız A: Güce Şehit İsmail Ünal Çok Programlı Anadolu Lisesi, Yağlıdere Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yağlıdere Anadolu Lisesi, Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • Genç Kız B: Güce Şehit İsmail Ünal Çok Programlı Anadolu Lisesi, Yağlıdere Anadolu Lisesi, Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • Küçük Erkek: Tirebolu Kazım Karabekir Ortaokulu, Tirebolu Cumhuriyet Ortaokulu, Nurettin Canikli İmam Hatip Ortaokulu
  • Küçük Kız: Tirebolu Kazım Karabekir Ortaokulu, Tirebolu Cumhuriyet Ortaokulu, Nurettin Canikli İmam Hatip Ortaokulu
  • Yıldız Erkek: Tirebolu Kazım Karabekir Ortaokulu, Tirebolu Cumhuriyet Ortaokulu
  • Yıldız Kız: Giresun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Tirebolu Kazım Karabekir Ortaokulu, Tirebolu Cumhuriyet Ortaokulu, Nurettin Canikli İmam Hatip Ortaokulu

Oryantiring nedir?

Oryantiring, harita ve pusula yardımıyla arazide kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalışan bir spor dalıdır. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazilerde tercih edilir.

Oryantiringin temel özellikleri:

  • Harita ve pusula kullanımı: Sporcular, arazideki konumlarını ve kontrol noktalarına olan uzaklıklarını belirlemek için harita ve pusula kullanırlar.
  • Hız: Oryantiring, zamana karşı yapılan bir spordur. En hızlı şekilde tüm kontrol noktalarını bulan sporcu kazanır.
  • Doğa ile etkileşim: Oryantiring, doğada vakit geçirmeyi ve farklı arazilerde keşif yapmayı sevenler için ideal bir spordur.