Yanıltıcı 157 reklama milyonlarca lira ceza kesildi

AnasayfaManşet

Yanıltıcı 157 reklama milyonlarca lira ceza kesildi

Paylaş

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, aldatıcı reklamlara ve haksız ticari uygulamalara karşı kararlı bir mücadele veriyor. Şubat ayında yapılan toplantıda, mevzuata aykırı bulunan 157 reklam ve uygulamaya toplamda 24 milyon 16 bin 573 lira ceza kesildi.

Yılın ilk iki ayında 47 milyon lira cezai işlem uygulandı

2024’ün başlarında, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu’nun müdahalesi sürüyor. İlk iki ayda, 345 dosyanın incelenmesi sonucunda 296 dosyada aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama tespit edildi. Bu dosyalara toplamda 47 milyon 900 bin 904 lira idari para cezası uygulandı.

Sağlık reklamları özel incelemede

Özellikle sağlıkla ilgili reklamlar büyük bir titizlikle takip ediliyor. Ticaret Bakanlığı, özellikle takviye edici gıda ürünleri ve sağlık hizmetlerine ilişkin reklamları yakından inceliyor.

Yanıltıcı sağlık reklamlarına 9 milyon lira cezai işlem

Şubat ayında, tüketicileri yanıltıcı ve kamu sağlığını tehlikeye atan 47 dosya hakkında toplamda 9 milyon 126 bin 735 lira idari para cezası uygulandı.

Takviye edici gıda reklamları raporu yayınlandı

Bakanlık, “2023 Yılı Takviye Edici Gıda Reklamları Raporu”nu hazırladı. Raporda, takviye edici gıda reklamlarına ilişkin mevzuat ve sektör analizi detaylı bir şekilde ele alındı.