THY 5 bin yeni personel alacak!

AnasayfaManşet

THY 5 bin yeni personel alacak!

Paylaş

THY, 2024 yılında 5 bin yeni çalışanı ile havacılık sektöründe zirveye uzanmaya hazırlanıyor. Uçuş ve yer personeli pozisyonlarında alımlar yapacak olan THY, “Take-Off 101”, “Take-Off Jr.” ve “Take-Off Cadet” programları ile genç istihdamına da katkıda bulunacak.

Hedef 150 bin çalışan

2033 hedeflerine ulaşmak için çalışan sayısını artırmayı planlayan Türk Hava Yolları, 10 yıl içinde 150 bin çalışana ulaşmayı hedefliyor. THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Geçen yıl 5 bin 134 kişiyi işe aldık ve bu yıl da benzer bir hedefimiz var. Ayrıca, iştirak şirketlerimizle birlikte çalışan sayımızı 10 yıl içinde 150 bine çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Gençlere fırsat

“Take-Off 101” ve “Take-Off Jr.” programları ile genç istihdamına önem veren THY, lisans eğitimi gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Part-Time Öğrenci programı aracılığıyla çalışma imkanı sunuyor. “Take-Off Jr.” programı ile ise lisans mezunu veya son sınıf öğrencisi olanlara kariyer fırsatı sunuluyor.

Take-Off Cadet ile pilot olun

THY’nin Take-Off Cadet programı ise tüm lisans mezunlarına ve belirli yaş aralığındaki kişilere ikinci pilot aday adayı olma şansı tanıyor. Başarılı adaylar, iki yıl boyunca eğitim alacak ve çeşitli haklardan faydalanacaklar.

Başvuru nasıl yapılır?

THY’nin iş ilanlarına başvurular “kariyer.thy.com” internet sitesinden yapılabilir.