Gümüşhane’de Şephane Köyü Konağı alev alev yandı

AnasayfaManşet

Gümüşhane’de Şephane Köyü Konağı alev alev yandı

Paylaş

Gümüşhane’nin Şephane köyünde, köylülere ait 2 katlı boş köy konağında sabah saatlerinde meydana gelen yangın, büyük bir korku ve üzüntüye sebep oldu. Yangın, elektrik panosundan çıktı ve kısa sürede köy konağını sardı.

İtfaiye ekipleri hızlı müdahale etti

Dumanların yükseldiğini fark eden köy sakinleri, hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine ulaşan ekipler, yangına hızla müdahale etti ve alevleri kontrol altına aldı. Ancak, yangının etkisiyle köy konağı kullanılamaz hale geldi ve büyük bir hasar meydana geldi.

Köy muhtarı Mustafa Gürbüz’den açıklama

Yangında can kaybı olmamasının teselli verici olduğunu ifade eden köy muhtarı Mustafa Gürbüz, “İtfaiye geldiğinde konağın yüzde 80’i zaten yanmıştı. İçi ahşap olduğu için soğutma yaptılar. Kostan Dağı’nda kar olduğu için itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmakta zorlandı. Netice itibariyle emeğimiz yandı. Allah beterinden korusun. Can kaybımız yok. Herhangi bir şüpheli durum da söz konusu değil. Muhtemelen elektrik kaçağı olduğunu düşünüyoruz. Yangının başlamasından yaklaşık 10 saat sonra patlama yaşandı. Patlama sonucunda orta kat, birinci kat ve merdivenler ahşap olduğu için tamamen yanıp küle döndü. Sadece 4 duvar ayakta kaldı” şeklinde konuştu.