Trafiğe çıkanlar dikkat! Yarın başlıyor ve zorunlu!

AnasayfaManşet

Trafiğe çıkanlar dikkat! Yarın başlıyor ve zorunlu!

Paylaş

19 Şubat 2024’ten itibaren, “Sigorta Aracıları Teklif Platformu” hizmete giriyor. Bu platform, zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda bulunan sürücülerin poliçe sorunlarına çözüm bulmayı amaçlıyor. Platform sayesinde sürücüler, kısa sürede sigorta teklifi alabilecek ve teklif vermeyen şirketleri kolayca öğrenebilecek.

Zorunlu üyelik

Sigorta Bilgi Merkezi tarafından kurulan ve SEDDK tarafından düzenlenen platform, trafik ruhsatı olan tüm sigorta şirketlerinin katılımını zorunlu kılıyor. Şirketler platforma entegre olarak sürecin sorunsuz işlemesini sağlayacak.

İki aşamalı teklif alma

Platform, teklif alma sürecini iki aşamaya ayırıyor. İlk aşamada, acenteler halihazırda anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden teklif alacak. İlk aşamada teklif alınamazsa, ikinci aşamada acenteler diğer sigorta şirketlerinden teklif alma imkanına sahip olacak.

Sektöre katkı

Yeni platformun sektördeki gelişmeleri hızlandırması ve acentelerin işlerini kolaylaştırması bekleniyor. TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, platformun faydalarını vurgularken, teklif vermeyen sigorta şirketlerinin tespitinin de önemli olduğunu dile getirdi.