Zonguldak’ta batan geminin kayıp mürettebatının arama çalışmaları devam ediyor

AnasayfaTürkiye

Zonguldak’ta batan geminin kayıp mürettebatının arama çalışmaları devam ediyor

Paylaş

Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisi ‘Kafkametler’in kayıp mürettebatının bulunması için başlatılan arama çalışmaları hala devam ediyor.

Gemideki 12 kişilik mürettebattan 5’inin cesedine ulaşılırken, 7 kişi hala kayıp durumda. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer kurumlar tarafından yürütülen arama çalışmaları 3 ayı aşkın bir süredir devam ediyor.

19 Kasım’dan beri arama çalışmaları sürüyor

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım 2023’te fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan geminin enkazını kaldırma işlemleri Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde gerçekleştiriliyor. Aynı tarihte fırtınada ikiye bölünerek karaya oturan bir başka gemi olan “Pallada”nın söküm işlemleri de devam ediyor.

Türk bayraklı “Kafkametler” adlı kuru yük gemisi, Rusya’dan İzmir Aliağa Limanı’na yük taşıyordu. Ancak 19 Kasım 2023’te Ereğli Limanı’ndan çıkarken askeri bölgedeki mendireğe çarparak battı. Bu trajik olayın ardından 12 kişilik mürettebattan 5’inin cesedine ulaşıldı, ancak 7 kişi hala kayıp durumda. Arama çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.