Giresun’da inme geçiren 3 hasta Giresun Üniversite’sinde hayata tutundu

AnasayfaManşet

Giresun’da inme geçiren 3 hasta Giresun Üniversite’sinde hayata tutundu

Paylaş

Giresun Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tümay Bekci, girişimsel radyoloji biriminde damar içinden tanı ve tedavi işlemleri yaptıklarını belirtti. Bekci, birimde 5 yıldır çeşitli tedaviler gerçekleştirdiklerini ve Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne alınan anjiyografi cihazıyla bu yıl itibarıyla kanayan damarların kapatılması, tıkanmış damarların açılması gibi işlemleri yapmaya başladıklarını aktardı.

Özellikle inme gibi durumlarda hastaların başka illere sevk edilmesinin, tedavinin geç alınmasına ve kalıcı hasarların oluşmasına neden olduğunu belirten Bekci, bu tür müdahalelerin önemini vurguladı. Ayrıca, birimde ileri düzey biyopsi işlemleri yapıldığını ve bu konuda da önemli bir ihtisasa sahip olduklarını ifade etti.

Vedat Akşen

Hastalardan Vedat Akşen, uyandığında sağ tarafını hissetmediğini ve başlangıçta hastaneye gitmek istemediğini söyledi. Ancak eşinin ısrarıyla hastaneye getirildiğini ve tedavi sonrasında sağlığına kavuştuğunu dile getirdi. Akşen, inme tedavisinin zamanında yapılmaması durumunda yaşanabilecek olumsuz sonuçlardan kurtulduğu için şükrettiğini belirtti.