Bankada hesabı olanlar için önemli bir uyarı: TMSF paranıza el koyabilir!

AnasayfaManşet

Bankada hesabı olanlar için önemli bir uyarı: TMSF paranıza el koyabilir!

Paylaş

Bankalar, müşterilerine dikkat çekici bir uyarı yaparak, uzun süredir işlem yapılmayan hesaplardaki paraların TMSF’ye aktarılacağını duyurdu.

15 Mayıs’a kadar 10 yıldır işlem yapılmayan hesapların bu tarihe kadar kullanılmaması durumunda TMSF’ye devredileceği bildirildi. Peki, siz hangi bankada kaç hesabınızın olduğunu biliyor musunuz?

Hareketsiz hesaplardaki paraların 31 Mayıs’a kadar çekilmemesi durumunda TMSF’ye devredileceği konusunda yapılan uyarılarla birlikte, bankalar müşterilerini bilgilendirme ilanlarıyla uyarıyor. Hesaplarınızdaki paranın kaybolma riskine karşı dikkatli olun.

e-Devlet üzerinden hangi bankada paranız olduğunu öğrenebilirsiniz

Birçok kişi, sahip oldukları hesapların kaç tanesi olduğunu veya eski hesaplarında ne kadar para bulunduğunu bilmeyebilir. Ancak, bu paralar uzun süredir işlem görmediği için zamanla kaybolabilir. Bankalar, bu durumu önlemek ve müşterilerini bilgilendirmek adına uyarılarda bulunurken, vatandaşlar da e-Devlet üzerinden hesaplarını sorgulayarak bu bilgilere erişebilirler.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal tarafından yapılan bilgilendirme, bu paraların alınabileceğini ve özellikle vefat eden yakınlarına ait hesapları takip etmenin önemini vurguluyor. Bazı vatandaşlar, birden fazla hesaba sahip olmalarına rağmen bununla ilgilenmediklerini ifade ederken, diğerleri ise hesaplarını kapatıp paralarını çektiklerini belirtiyorlar.