RTÜK Güldür Güldür Show’daki gaziler ile ilgili skeç için inceleme başlattı

AnasayfaMagazin

RTÜK Güldür Güldür Show’daki gaziler ile ilgili skeç için inceleme başlattı

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Güldür Güldür Show programındaki bir skeçte geçen ‘gaziler’ ile ilgili ifadelerin ardından inceleme başlatıldığını açıkladı. Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, skeçte kullanılan dilin Gazilere yönelik saygısızlık içerdiğini belirterek, RTÜK’ün konuyla ilgili inceleme başlattığını ifade etti.

Şahin’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır.”

Konu, Show TV’nin açıklaması ve Güldür Güldür Show’un özür dileme açıklamasıyla birlikte sosyal medyada geniş bir şekilde tartışma konusu olmuştu. Show TV, skecin yayımlanmamış olup olmadığını belirtirken, program yapımcısıyla mutabık kalınarak yayınlanmama kararı alındığını açıklamıştı. Güldür Güldür Show ise, skecin toplumsal ve kültürel değerleri eleştiren bir karakterin yaratılması amacını taşıdığını, ancak skeçin yanlış anlaşıldığını belirterek özür dilemiş ve içeriği yayından kaldırdıklarını ifade etmişti.