Elektrikli ve hibrit araç devi Türkiye’de satışa sunacağı BYD SEAL U modelini tanıttı

AnasayfaOtomobil

Elektrikli ve hibrit araç devi Türkiye’de satışa sunacağı BYD SEAL U modelini tanıttı

Paylaş

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye pazarına sunmayı planladığı yeni hibrit SUV modeli olan BYD SEAL U’yu tanıttı. Bu çevre dostu araç, teknik özellikleri ve yakıt verimliliği ile dikkat çekiyor.

BYD SEAL U, şarj edilebilir hibrit bir araç olarak tasarlandı. Bu, hem elektrikle çalışabilen hem de benzinle çalışabilen bir motor sistemini içerir. Aracın 1.5 litrelik benzinli motoru ile 145 kW’lık elektrikli motoru bir araya getirilerek etkileyici bir performans sunuluyor.

Elektrikli moduyla özellikle şehir içi sürüşlerde kullanım avantajı sağlayan BYD SEAL U, ortalama 80 kilometrelik elektrikli menzil sunuyor. Şarj edilebilir hibrit modeli, benzin ve elektrikli motorların birleşimiyle 1080 kilometreye kadar menzil sağlayarak yakıt ekonomisi konusunda cazip bir seçenek sunuyor.

Performans açısından da etkileyici olan BYD SEAL U, 0-100 km/s hızlanmasını 9.1 saniyede tamamlayabilirken maksimum hızı 170 km/s’e ulaşabiliyor. Ayrıca, WLTP normlarına göre 0.9 litre/100 kilometrelik düşük bir yakıt tüketimi sunuyor.

Tasarım açısından şık ve dengeli bir görünüme sahip olan aracın arka tasarımı geniş gövdesini vurgularken, arka LED ışıklar su damlası estetiğine gönderme yapıyor.

Güvenlik ve sürüş deneyimi açısından yüksek standartlar sunan BYD SEAL U, sürücülere güvenli bir yol tutuşu ve konforlu bir sürüş deneyimi vaat ediyor.

Türkiye fiyatı ne?

BYD SEAL U’nun Türkiye fiyatı, vergiler ve diğer ek maliyetlerle birlikte belirlenecektir. Benzer modellerin Türkiye fiyatları göz önüne alındığında, aracın yaklaşık olarak 1 milyon 950 bin TL civarında bir fiyat etiketine sahip olabileceği tahmin ediliyor. BYD SEAL U, çevre dostu teknolojisi ve yakıt ekonomisi ile Türkiye pazarında dikkat çekmeye aday bir model olarak ön plana çıkıyor.