MGM’den 17 Kente Turuncu Kodlu Yağış ve Fırtına Uyarısı!

AnasayfaGündem

MGM’den 17 Kente Turuncu Kodlu Yağış ve Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının özellikle iç kesimlerde 14 derece birden düşeceğini açıkladı. 17 kentte kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

Paylaş

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son tahmin raporlarında Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında keskin bir düşüş yaşanacağını açıkladı. Yurdun pek çok yerinde sıcaklıklar 14 dereceye kadar düşecek.

17 Kent İçin Turuncu Kodlu Uyarı

MGM’nin yayınladığı rapora göre, Marmara’nın kuzeydoğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu’nun batısı sağanak yağışlı olacak. Ayrıca, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde sel ve taşkın riskine karşı vatandaşlar uyarıldı.

Sıcaklıklar Hızla Düşecek

Özellikle iç bölgelerde hava sıcaklıklarında önemli bir azalma yaşanacak. Tahminlere göre, sıcaklıklar 8 ila 14 derece arasında düşecek. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında ciddi bir değişiklik beklenmiyor.

Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in büyük bir kısmı, Erzurum, Erzincan ve Malatya gibi illerde kuvvetli yağışlar beklenirken, Sakarya ve Kocaeli’de de yerel kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. MGM, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmasını öneriyor.