Doğu Karadeniz Dikkat! Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı

AnasayfaGündem

Doğu Karadeniz Dikkat! Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey ve Akdeniz'in iç kesimlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Doğu Karadeniz'de yağışlar kuvvetli olacak, yurt genelinde sıcaklıklar 40 dereceye ulaşacak.

Paylaş

Meteorolojiden Artvin’e Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey kesimleri ve Akdeniz’in iç kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Burdur çevreleri, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli’nin kıyı kesimleri ve Artvin çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış

Yağışların özellikle Doğu Karadeniz kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

Sıcaklıklar 40 Dereceye Ulaşacak

Yağışlı havanın yanı sıra sıcaklıkların da yüksek seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji, bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar ulaşabileceğini tahmin ediyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle sağlık sorunları yaşanabileceği için vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.