Meteoroloji’den Çok Sayıda İle Sağanak Yağış Uyarısı

AnasayfaGündem

Meteoroloji’den Çok Sayıda İle Sağanak Yağış Uyarısı

Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları başta olmak üzere birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Paylaş

Bugün Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 24 Temmuz hava durumu tahminlerine göre, yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları başta olmak üzere birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sağanak Yağış Hangi İlleri Etkileyecek?

İstanbul, Isparta, Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Balıkesir, Erzurum ve Van’da sağanak yağış görülecek. Özellikle Doğu Akdeniz’de yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Sarı Kodlu Uyarı Verilen İller

Meteoroloji, İstanbul, Kocaeli, Adana, Hatay, Çankırı, Sivas, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Artvin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars ve Van için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde yaşayan vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Olumsuzluklara Karşı Dikkat

Meteoroloji, sağanak yağışların sebep olabileceği su baskınları, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Özellikle Doğu Akdeniz bölgesinde yaşayanların daha tedbirli olması gerekiyor.

Uzman Görüşü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, sağanak yağışların etki alanının genişleyeceğini ve birçok ilde etkili olacağını belirtti. Ayrıca, Aydın ve Denizli’de sıcaklıkların 42-43 derece, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise 40 derecenin üzerine çıkacağını söyledi.