Türkiye Sıcaktan Kavrulurken Doğu Karadeniz’e Kuvvetli Yağış Uyarısı

AnasayfaGündem

Türkiye Sıcaktan Kavrulurken Doğu Karadeniz’e Kuvvetli Yağış Uyarısı

Türkiye'nin büyük bölümünde sıcak hava dalgası etkili oluyor. İstanbul'da nemle birlikte sıcaklıklar daha da yüksek hissedilecek. Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

Paylaş

Türkiye, Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgalarının etkisi altında kavruluyor. Birçok şehirde sıcaklık değerleri 40 dereceyi aşarken, yüksek nem oranları da hissedilen sıcaklığı daha da artırıyor. Meteoroloji yetkilileri, sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini belirtiyor.

İstanbul’da Nemle Birlikte Daha da Bunaltıcı Olacak

İstanbul’da sıcaklıkların 34-37 derece arasında seyretmesi beklenirken, yüksek nem oranları nedeniyle hissedilen sıcaklık 5-8 derece daha yüksek olacak. AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi), özellikle öğle saatlerinde yaşlılar, hamileler, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların güneşli ortamlarda bulunmaması konusunda uyarıda bulundu.

Kuzeybatı Bölgelerde Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi başta olmak üzere bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Uzmanlar Sıcak Çarpmasına Karşı Uyarıyor

Sıcak hava dalgasının etkisiyle birlikte sıcak çarpması riski de artıyor. Uzmanlar, bol sıvı tüketilmesi, açık renkli ve hafif kıyafetler giyilmesi, güneş ışınlarından korunmak için şapka ve güneş gözlüğü kullanılması ve öğle saatlerinde açık havada bulunulmaması gerektiği konusunda uyarıyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 33°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

SİNOP °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu, Samsun, Amasya’nın doğusu ve Tokat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA °C, 35°C
Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ARTVİN °C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 32°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.