Meteoroloji Uyardı: Bugün Yurdun Büyük Bölümünde Sağanak Yağış Var!

AnasayfaGündem

Meteoroloji Uyardı: Bugün Yurdun Büyük Bölümünde Sağanak Yağış Var!

Meteoroloji, Türkiye'nin büyük bölümünde öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı ve Orta Karadeniz'de yağışlar kuvvetli olabilir.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, bugün Türkiye’nin büyük bir bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde etkisini artırması bekleniyor.

Hangi Bölgelerde Sağanak Yağış Bekleniyor?

Marmara’nın doğusu, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Muş, Van ve Batman çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışlar Hangi Bölgelerde Kuvvetli Olacak?

Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul İçin Uyarı

İstanbul’un Pendik, Sultanbeyli, Tuzla ve Şile gibi doğu ilçelerinde de öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor.

Sıcaklıklar ve Rüzgar

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden esecek. Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuvvetli olması bekleniyor.