Doğu Karadeniz’e Sel Batı Karadeniz’e Kuvvetli Poyraz Uyarısı!

AnasayfaGündem

Doğu Karadeniz’e Sel Batı Karadeniz’e Kuvvetli Poyraz Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde sağanak, gök gürültülü sağanak, fırtına ve çöl tozu beklendiğini duyurdu. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli yağış riski nedeniyle dikkatli olunması gerekiyor.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu tahminlerine göre, ülkemizin büyük bir bölümünde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun büyük bölümü ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’yu Sel Tehlikesi Bekliyor

Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Güneydoğu’da Çöl Tozu Uyarısı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çöl tozu taşınımı bekleniyor. Solunum yolu rahatsızlığı olan vatandaşların maske kullanması ve mümkün olduğunca dışarı çıkmaması öneriliyor.

Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de Kuvvetli Poyraz

Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli poyraz (40-60 km/saat) esecek. Bu nedenle ulaşımda aksamalar ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklar yaşanabilir.

Hava Sıcaklıkları Değişmeyecek

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, doğu kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.