9. İyilik Gemisi Mısır’a Ulaştı: Gazze’ye Yardıma Devam

AnasayfaGündem

9. İyilik Gemisi Mısır’a Ulaştı: Gazze’ye Yardıma Devam

Türk Kızılay ve AFAD koordinasyonunda, Gazze halkına yönelik insani yardım taşıyan 9. İyilik Gemisi, 3774 ton malzeme ile Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemideki yardımlar, Gazze'ye sevk edilmek üzere hazırlıklara başlandı. Türkiye, bölgeye en çok yardım ulaştıran ülke olarak öne çıkıyor.

Paylaş

Türk Kızılay ve AFAD öncülüğünde, Gazze halkına yönelik insani yardım taşıyan 9’uncu İyilik Gemisi, 3774 tonluk malzeme ile 55 saat süren deniz yolculuğunun ardından Mısır’ın El-Ariş Limanı’na vardı. Gemideki yardımların Gazze’ye ulaştırılması için gerekli işlemler hızla başlatıldı.

3774 tonluk insani yardım malzemesi içinde gıda, barınma, hijyen ve bebek malzemeleri bulunuyor. Bu malzemeler Mersin Limanı’ndan yola çıkarıldı. Gemiyi El-Ariş Limanı’nda Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Türk Kızılay, AFAD, UMKE ve Mısır Kızılayı ekipleri karşıladı.

Büyükelçi Şen, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin insani yardım konusunda dünya çapında öncü bir rol oynadığını ve bu yardımların Türk halkının cömertliği sayesinde mümkün olduğunu belirtti. Şen, “İyilik Gemisi’nin içindeki malzemeler Mısır Kızılayı’nın koordine ettiği TIR’larla Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye ulaştırılacak. Buralarda İsrail makamları tarafından yapılan güvenlik kontrolünün ardından, UNRWA ve Filistin Kızılayı’na teslim edilecek,” dedi.

Gemide taşınan 227 bin gıda kolisi, 826 ton un, 700 kg glütensiz gıda, 14 bin 700 paket bebek bezi, 2 bin uyku tulumu ve 400 ton diğer yardım malzemelerinin toplam değeri 6.1 milyon doları buluyor. Yardımlar, Türk Kızılay uzman personelinin El-Ariş limanında oluşturduğu geçici depo alanına indirildikten sonra Gazze’ye sevk ediliyor.

Türkiye, Gazze’ye şu ana kadar havayolu ve denizyoluyla yaklaşık 45 bin ton insani yardım malzemesi ulaştırmış durumda ve bölgeye en çok yardım ulaştıran ülke konumunda.