TL’nin Yükselişi Devam Ediyor: Döviz Kurları Yatay Seyirde

AnasayfaEkonomi

TL’nin Yükselişi Devam Ediyor: Döviz Kurları Yatay Seyirde

Türk Lirası Mayıs ayını dolar karşısında %0,4 değer artışı ile kapatmaya hazırlanırken, yabancı yatırımcıların TL varlıklara ilgisi sürüyor.

Paylaş

 

Türk Lirası, Mayıs ayını dolar karşısında yüzde 0,4 değer artışı ile kapatmaya hazırlanıyor. Bu yükseliş, Nisan ayındaki yüzde 0,04’lük sınırlı değer kazancının ardından dikkat çekiyor. Dolar/TL kuru bugün 32,26 civarında işlem görürken, Euro/TL ise 34,92 seviyesinde seyrediyor.

Yabancı Yatırımcıların TL Varlıklara İlgisi Artıyor

Yerli ve yabancı yatırımcıların Türk Lirası varlıklara olan ilgisi artmaya devam ediyor. Yurt dışı yerleşiklerin Hazine tahvili alımları son beş haftada 7.1 milyar doları buldu. Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatında ise Nisan ortasından bu yana 11 milyar doların üzerinde düşüş yaşandı.

Ekonomik Büyüme ve Enflasyon Verileri

Bugün açıklanacak olan ilk çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) verisi, Türkiye ekonomisinin güçlü iç tüketimin etkisiyle ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdüğünü göstermesi bekleniyor. 2024’ün tamamında ise büyümenin daha dengeli bir kompozisyon ile yüzde 3,2’ye gerileyeceği tahmin ediliyor. Gelecek haftanın ilk gündem maddesi ise mayıs ayı enflasyon verileri olacak.

31 Mayıs Cuma Döviz Kurları

Dolar (USD)

  • Alış: 32,29 TL
  • Satış: 32,29 TL

Euro (EUR)

  • Alış: 34,77 TL
  • Satış: 35,00 TL

Sterlin (GBP)

  • Alış: 39,96 TL
  • Satış: 40,55 TL