Sanayi Bakanı’ndan Müjde: Kobilere 300 Milyon Euro Destek!

AnasayfaEkonomi

Sanayi Bakanı’ndan Müjde: Kobilere 300 Milyon Euro Destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dijital dönüşüm yolculuğunda KOBİ'lere 300 milyon avroluk finansman desteği müjdesi verdi.

Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 300 milyon euro finansman desteğiyle KOBİ’lerin dijital dönüşümünü hızlandıracaklarını duyurdu. Kacır, teknolojik yeniliklerin iş modellerine adapte edilerek dijital dönüşümün müşteri memnuniyetinde kilit rol oynadığını vurguladı.

Bakan Kacır, Ankara’da KOSGEB tarafından düzenlenen ‘KOBİ Dijital Dönüşüm Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada, dijital dönüşümün işletmeler için önemini vurgulayarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu süreçte KOBİ’lerin yanında olduklarını belirtti.

‘KOBİ’lerimize 300 milyon avroluk finansmanı sunuyoruz’

Bakan Kacır, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında kritik rol oynayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla 20 milyon avroluk bir finansman sağlanacağını duyurdu.

Kacır programda yaptığı açıklamada, “300 milyon avroluk bir finansmanı; dijital dönüşüm ve olgunluk değerlendirme analizi gerçekleştirerek, dijital dönüşüm ihtiyaçlarını tespit eden ve yol haritasını oluşturan KOBİ’lerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.

Bakan Kacır, teknolojik gelişmelerin iş dünyasını nasıl dönüştürdüğünü de vurguladı. Yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri gibi yenilikçi teknolojilerin işletmelerin operasyonlarını daha verimli hale getirdiğini belirtti. Bu nedenle, KOBİ’lerin de dijital dönüşüm sürecine adapte olmalarının önemine değindi.

Kacır’ın açıklamalarıyla duyurulan bu finansmanın, Türkiye’nin KOBİ’leri için büyük bir fırsat olduğu belirtiliyor. Dijital dönüşümün hız kazanmasıyla birlikte, Türkiye’nin rekabet gücünün artması ve ekonomik büyümenin ivme kazanması bekleniyor.

Ayrıca, Kacır, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) aracılığıyla son 22 yılda dijital dönüşüm alanında 9 bin 500 projeye yaklaşık 47 milyar lira destek sağlandığını açıkladı. Bu destekle, Türkiye’nin orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin yerli üretim kapasitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.