27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri Başladı

AnasayfaManşet

27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri Başladı

Giresun'un kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlayan 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri başladı. Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında sahne alan ilk oyun, seyircilerden tam not aldı.

Paylaş

20 Mayıs Uluslararası Aksu Festivali’nin bir parçası olarak her yıl düzenlenen 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri, bu yıl da heyecanla karşılandı.

Toplamda 12 tiyatro ekibinin sahne alacağı etkinliklerin açılışını, Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu yaptı.

Giresun’da bulunan Vahit Sütlaş Tiyatro Sahnesi’nde kapalı gişe oynayan “Kafkas Tebeşir Dairesi” adlı epik tiyatro oyunu, seyirciler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Fevzi Bayazıtoğlu

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin de izlediği oyun, başarılı bir performans sergileyen oyuncular tarafından sahnelendi. Başkan Köse, oyunun ardından yaptığı konuşmada Giresun’un bir tiyatro kenti olduğunu vurgulayarak, kültür ve sanat etkinliklerinin daha da zenginleştirileceğini belirtti.

Bertolt Brecht tarafından yazılan oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini Dr. Erdal Yıldırım üstlenirken, yönetmen yardımcılığını Duygu Aydın ve çevirmenliğini Yılmaz Onay yapıyor.

Oyuncular arasında Ahmet Öndaş, Atakan Atlar, Ayşe Gül Çavuşoğlu, Ayşegül Yenal, Duygu Aydın, Edanur Bacacı, Emre Aydın, Eray Aktaş, Esra Pamukçu, Esra Güneysu, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Fikret Öğüd, Harun Murat Aydın, Mehmet Mican Çavuşoğlu ve Nevin Dizdar bulunmaktadır.

Teknik ekip ise Reji Asistanları Atakan Atlar, Esra Pamukçu ve Esra Güneysu, Dekor Tasarımı Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Işık Tasarımı Ziya Kostakoğlu, Ses & Efekt Ergin Kaçmaz, Müzik Atakan Atlar, Sahne Amirleri Fikret Öğüd ve Emre Aydın, Kostüm Nevin Dizdar ve Koreografi Yeşim Tamer ile Sercan Karaman’dan oluşmaktadır.

Giresun’da düzenlenen 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri, şehrin kültür ve sanat hayatına büyük bir renk katıyor. Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sergilediği ilk oyun olan “Kafkas Tebeşir Dairesi”, seyirciler tarafından büyük beğeni topladı. Bu etkinliklerin şehrin kültürel kimliğine katkı sağlamaya devam etmesi beklenmektedir.