Döviz Kurlarında Sınırlı Yükseliş Devam Ediyor

AnasayfaEkonomi

Döviz Kurlarında Sınırlı Yükseliş Devam Ediyor

Döviz kurlarında sınırlı yükseliş devam ediyor. TCMB ve BDDK kararlarının etkileri izlenirken, dolar ve Euro'nun bugünkü seviyeleri merakla takip ediliyor.

Paylaş

 

Döviz kurları, güne sınırlı bir yükselişle başladı. Dolar/TL 34,18 seviyelerinde işlem görürken, Euro/TL 38,01 düzeyinde seyrediyor. Piyasalarda, Merkez Bankası’nın (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi ve kredi kartlarına ilişkin aldığı kararların etkisi yakından izleniyor.

Piyasalar Hangi Verilere Odaklandı?

Bugün iç gündemde, ağustos ayı dış ticaret istatistikleri ve eylül ayı ekonomik güven endeksi verileri dikkatle takip edilecek. Bu veriler, piyasa oyuncularının stratejilerini belirlemelerinde önemli rol oynayacak.

Gecelik Faiz Neden Düşüyor?

Gecelik faiz oranı, dün yüzde 47,15’e kadar gerileyerek faiz koridorunun alt bandına indi. Likidite fazlası, TCMB’nin likidite adımlarına rağmen 400 milyar TL’yi aştı. Gecelik faizin uzun süre politika faizi olan %50’nin altında kalması, para politikasında var olan sıkılığın piyasalara tam olarak yansımayabileceğini gösteriyor.

TCMB ve BDDK Kararlarının Etkileri

TCMB, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranlarını dönem borcuna göre değişken olarak belirledi. BDDK ise birikmiş kredi kartı borçları ile geri ödemesi geciken ihtiyaç kredilerinin 60 aya kadar yeniden yapılandırılmasına imkan tanıdı.

Dezenflasyon Sürecine Destek

TCMB’nin blogu Merkezin Güncesi’nde yer alan analizde, alınan güncel kararların dezenflasyon sürecini destekleyeceği vurgulandı. Analistler, TCMB’nin rezerv birikiminin TL likidite fazlasına neden olduğunu belirtiyor.