Meteorolojiden Batı Karadeniz’e Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!

AnasayfaGündem

Meteorolojiden Batı Karadeniz’e Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası sağanak yağışlar yurdu etkisi altına aldı. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde yağışlar etkili olurken, sıcaklıklar düşüş yaşadı.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün dün yaptığı sağanak yağış uyarısı, bugün birçok ilde etkisini gösterdi. İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde başlayan yağışlar, bunaltıcı sıcakları bir nebze olsun hafifletirken, yetkililer tarafından yapılan kuvvetli yağış uyarıları da devam ediyor.

İstanbul’da Gök Gürültülü Sağanak Etkili Oluyor

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan gök gürültülü sağanak yağışlar, bugün de etkisini sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yağışların yarın akşama kadar devam edeceğini ve yerel olarak kuvvetli olabileceğini duyurdu.

Sıcaklıklar Düşüş Yaşadı

Yağışların etkisiyle İstanbul’da hava sıcaklıkları 40 dereceden 30 derecenin altına düştü. İç ve kuzey bölgelerde de sıcaklıklar hissedilir derecede azaldı.

Meteoroloji’den Yeni Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağını, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile bazı doğu illerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Batı Karadeniz ve Diğer Bölgelerde Kuvvetli Yağış

Yağışların Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize, Artvin, Ardahan, Adana, Mersin’in kuzeyi ve Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.