Döviz Kurları Yatay Seyrini Sürdürüyor

AnasayfaEkonomi

Döviz Kurları Yatay Seyrini Sürdürüyor

Paylaş

 

Haftanın ilk işlem gününde Dolar/TL 34,15 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL 37,75 civarında seyretti. Merkez Bankası‘nın likidite fazlasını azaltma adımlarının etkisiyle gecelik faiz, yeniden politika faizinin üzerine çıktı.

Merkez Bankası’nın Likidite Hamleleri

Geçen hafta fazla likidite 400 milyar TL’ye ulaşmış, gecelik faiz en düşük yüzde 47,05 seviyesine gerilemişti. Ancak son adımlar sonrasında, dün itibarıyla 320 milyar TL‘lik likidite fazlası devam ederken, gecelik faiz yüzde 50,2 ile politika faizinin üzerine çıktı.

Ekonomik Veriler ve İç Gündem

Bugün Türkiye’de reel kesim güven endeksi, kapasite kullanım oranı ve Ağustos ayı yabancı ziyaretçi verileri takip edilecek. Bu veriler, piyasa beklentileri açısından önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Temasları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu‘nda konuşmak üzere New York’ta bulunuyor. Erdoğan, ABD ile ticaret hacmini 100 milyar dolar seviyesine çıkarma hedefini yinelerken, Amerika’nın Türkiye’nin ihracat ve ithalatında önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı.

Erdoğan, ayrıca F-16 modernizasyon projesi kapsamında yeni bir sayfa açıldığını, bu alandaki ihracat engellerinin kalıcı şekilde kaldırılmasını beklediklerini ifade etti. Bu temaslar kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yatırımcı toplantılarına katılarak, Türkiye’nin ekonomi programındaki ilerlemeleri anlattı.

Küresel Piyasalarda Yükseliş

Küresel piyasalarda ise Asya borsaları, Çin’deki ekonomik teşvik paketleriyle birlikte son iki buçuk yılın zirvesine yükseldi. ABD’de faiz indirim beklentileri, küresel risk iştahını yüksek tutarken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Fed Başkanı Jerome Powell ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

24 Eylül Salı Döviz Kurları