Döviz Kurları Yatay Seyrini Koruyor

AnasayfaEkonomi

Döviz Kurları Yatay Seyrini Koruyor

Paylaş

 

Dolar/TL güne yatay başlamasının ardından 34,26 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL de yatay seyrini sürdürüyor ve 36,98 seviyesinde işlem görüyor. Sterlin/TL ise yüzde 0,2 düşüşle 44,4430’dan satılıyor.

Dolar Endeksi ve Küresel Piyasa Gelişmeleri

Dolar endeksi, yüzde 0,1 artışla 104,2 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda ise ABD’deki bilanço sezonu dikkat çekiyor. Şirketlerin karlılıkları genellikle beklentilerin üzerinde gelse de yatırımcılar temkinli davranıyor ve piyasalar karışık bir seyir izliyor.

ABD Ekonomisine Yönelik Beklentiler

ABD’de enflasyonla mücadelenin resesyonla sonuçlanıp sonuçlanmayacağına dair belirsizlikler sürüyor. Ancak son makroekonomik veriler ve beklentilerin üzerinde gelen şirket karlılıkları, ekonomik aktiviteye yönelik iyimserliği destekliyor. Analistler, Fed’in faiz indirim hızına dair belirsizliklerin devam ettiğini ve sağlıklı istihdam piyasası ile güçlü ekonomik aktivitenin Fed’in enflasyonla mücadelesini kolaylaştırabileceğini belirtiyor.

IMF, Türkiye’nin Büyüme Tahminini Düşürdü

IMF, ekim ayında yayınladığı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda, küresel ekonomik büyümenin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 3,2 seviyesinde kalacağını öngördü. Türkiye için 2024 büyüme tahmini ise yüzde 3,6’dan yüzde 3’e düşürüldü. 2025 yılı beklentisi ise yüzde 2,7 olarak sabit bırakıldı.

ABD ve Avrupa Ekonomik Gelişmeleri Yakından İzleniyor

Washington’da devam eden IMF ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantılarından gelen haberler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. ABD’de ise mortgage başvuruları, ikinci el konut satışları ve Fed’in bej kitap raporu yakından izleniyor. Euro Bölgesi’nde ise tüketici güven endeksi ve ECB Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamaları piyasalar açısından önemli gelişmeler olarak öne çıkıyor. Analistler, dolar endeksinde 103,5 seviyesinin destek, 105 seviyesinin ise direnç olduğunu belirtiyor.

23 Ekim Çarşamba Döviz Kurları