Dolar/TL Yatay Seyirde: TCMB Rekor Hızda Rezerv Biriktiriyor

AnasayfaEkonomi

Dolar/TL Yatay Seyirde: TCMB Rekor Hızda Rezerv Biriktiriyor

Dolar/TL 32,30 seviyesinde yatay seyirde iken TCMB yerel seçimlerden bugüne 51 milyar dolar rekor hızda rezerv biriktirdi.

Paylaş

Dolar/TL bu sabah güne 32,22 seviyelerinde başladı ve yatay seyir izlemeye devam ediyor. Mart ayında dolar karşısında değer kaybeden TL, nisan ayını sınırlı bir değer kazancı ile tamamladı ve mayıs ayında da yatay seyirde ilerlemeye devam ediyor. Euro/TL ise 35.02 bandında işlem görüyor.

TCMB Faiz Kararı Bekleniyor

Reuters anketine göre, TCMB’nin bu haftaki faiz indirim kararı için beklenti, yıllık enflasyonun zirve yapacağı mayıs ayında politika faizinin yüzde 50’de sabit bırakılması yönünde. Karar Perşembe günü saat 14.00’da açıklanacak.

Yabancı Yatırımcılar TL Tahvile Yöneldi

Yerel seçim sonrası artan yabancı girişleri son dönemde en çok TL tahvile yönelmeye başladı. Hazine’nin bu hafta gerçekleştirdiği borçlanmalar da yakından takip ediliyor. Hazine yarın da iç piyasadan iki yıl vadeli euro cinsi borçlanacak.

TCMB Rezerv Birikimi Rekor Hızda

Öncü verilerden bankacıların yaptığı hesaplamalar, Merkez Bankası’nın yerel seçimi takip eden yedi haftada 51 milyar dolar ile rekor bir hızda rezerv birikimi yaptığını gösteriyor. TCMB swap hariç net rezervi geçen hafta 9,5 milyar dolar arttı ve swap hariç net rezerv eksi 14,1 milyar dolardan eksi 9,5 milyar dolara yükseldi.

21 Mayıs Döviz Kurları

Dolar (USD)

  • Alış: 32,29 TL
  • Satış: 32,29 TL

Euro (EUR)

  • Alış: 34,77 TL
  • Satış: 35,00 TL

Sterlin (GBP)

  • Alış: 39,96 TL
  • Satış: 40,55 TL