Dolar/TL Yükselişte: Piyasalar TCMB ve Şimşek’i İzliyor

AnasayfaEkonomi

Dolar/TL Yükselişte: Piyasalar TCMB ve Şimşek’i İzliyor

Dolar/TL kuru, bankalararası piyasada sınırlı yükselişle 32,8650 seviyesinden işlem görüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in Londra temasları ve TCMB faiz kararı piyasaları yakından ilgilendiriyor.

Paylaş

Dolar/TL kuru, dün günü önceki kapanışının yüzde 0,87 üzerinde 32,8141’den tamamlamasının ardından bugün bankalararası piyasada 32,8650 seviyesinden işlem görmeye başladı. Yerel seçimler sonrası yatay seyreden kurda son günlerde gözlemlenen sınırlı yükselişler dikkat çekiyor.

Gelişmekte Olan Ülke Para Birimlerine Benzer Hareketlilik

Piyasa uzmanları, TL’nin gelişmekte olan ülke para birimlerine benzer hareketlilik göstermeye başladığını ve bunun sağlıklı bir gelişme olduğunu belirtiyor.

TCMB Faiz Kararı Bekleniyor

Gelecek hafta Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Reuters anketine göre, TCMB’nin beklentilerin üzerinde seyreden enflasyonu kontrol altına almak adına politika faizini yüzde 50’de sabit tutması bekleniyor. TCMB, faiz kararını 27 Haziran’da açıklayacak.

Bakan Şimşek Londra’da Temaslarda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün başlayan Londra temaslarını bugün de sürdürüyor. Chatham House düşünce kuruluşunda konuşan Şimşek, “Para politikasını baştan inşa etmek biraz zaman aldı. Şu an sürdürülebilir, güçlü dezenflasyonun eşiğindeyiz” dedi. Şimşek ayrıca Deutsche Bank tarafından düzenlenen toplantıda yatırımcılarla bir araya geldi. Katılımcılar, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında pozitif ayrıştığı görüşünü dile getirdi.

Uluslararası Piyasalarda Son Durum

Uluslararası piyasalarda ise İsviçre Merkez Bankası politika faizini üst üste ikinci kez düşürürken, İngiltere Merkez Bankası (BoE) faizi sabit tuttu ancak ağustosta faiz indirimine açık kapı bıraktı. Sterlin, İsviçre frankı ve euro değer kaybederken dolar yükseldi.