Döviz Kurları Hafta Sonuna Yükselişle Başladı

AnasayfaEkonomi

Döviz Kurları Hafta Sonuna Yükselişle Başladı

Haftanın son işlem gününde Dolar/TL 34,08 seviyesine yükselirken, Merkez Bankası faizi sabit tuttu. Jeopolitik gelişmeler ve Fed sonrası risk iştahı döviz piyasalarını etkilemeye devam ediyor.

Paylaş

 

Döviz kurları, haftanın son işlem gününe hafif bir yükselişle başladı. Dolar/TL yüzde 0,15 artışla 34,08 seviyesinden işlem görürken, Euro/TL de yüzde 0,11’lik artışla 38,11 seviyesinden el değiştirdi.

Merkez Bankası Faiz Kararı

Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Bu kararla birlikte, üst üste altıncı toplantıda faiz oranları değişmeden bırakıldı. Ancak, PPK metinlerinde daha önce yer alan “sıkılaştırma” ifadesinin kaldırılması, ekonomistlere göre faiz indirimi hazırlığının bir işareti olarak yorumlandı.

Küresel Piyasalardaki Gelişmeler

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kararı sonrasında gelişmekte olan ülkelere yönelik artan risk iştahı, jeopolitik endişelerle gölgelendi. Özellikle İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği hava saldırıları, bölgedeki gerginlikleri tırmandırdı.

İsrail-Lübnan Gerilimi

İsrail savaş uçakları, yaklaşık bir yıldır süren çatışmaların en yoğun saldırılarını Lübnan’a yönelik gerçekleştirdi. Bu saldırılar, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın “katliam” ve “savaş ilanı” olarak nitelendirdiği Salı ve Çarşamba günkü olaylardan sonra geldi. Patlamalarda 37 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 3 bin kişi de yaralandı.

20 Eylül Cuma Döviz Kurları