19 İlde Geniş Çaplı Terör Operasyonu: 49 Şüpheli Yakalandı

AnasayfaGündem

19 İlde Geniş Çaplı Terör Operasyonu: 49 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin 19 ilinde eş zamanlı düzenlenen "Bozdoğan-25" adlı terör operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Bölücü Terör Örgütü'ne yönelik operasyonda 49 şüpheli gözaltına alındı.

Paylaş

Bakan Yerlikaya, operasyonların bayram tatili süresince de aralıksız devam ettiğini belirterek, güvenlik güçlerinin teröre karşı üstün gayret içinde olduğunu vurguladı. “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; birlik ve bütünlüğümüze kasteden hiçbir terör örgütüne göz açtırmayacağız,” diyen Yerlikaya, milletin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade etti.

Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. İstanbul, Adana, Şanlıurfa, Şırnak, Ağrı, Batman ve diğer pek çok ilde yapılan operasyonlarda şüphelilerin, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüte üye olma, yardım ve yataklık suçlarını işledikleri tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları başarıyla gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür ederek, “Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.