Dolar/TL 34,11 Seviyesinde İşlem Görüyor: Piyasalar Fed Kararını Bekliyor

AnasayfaEkonomi

Dolar/TL 34,11 Seviyesinde İşlem Görüyor: Piyasalar Fed Kararını Bekliyor

Dolar/TL, güne yükselişle başladı ve 34,1120 seviyesinden işlem görüyor. Fed'in faiz kararı öncesinde piyasalarda temkinli bir seyir izlenirken, döviz fiyatlarındaki hareketlilik dikkat çekiyor.

Paylaş

 

Dolar/TL, güne yükselişle başlayarak 34,1120 seviyesinden işlem görüyor. Dün de yükseliş eğiliminde olan dolar, günü yüzde 0,1 artışla 34,0808 seviyesinden kapatmıştı.

Bugün saat 10.10 itibarıyla Dolar/TL, önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Aynı dakikalarda, euro yüzde 0,2 artışla 37,9650‘den, sterlin ise yüzde 0,2 yükselişle 44,9820‘den satılıyor. Dolar endeksi ise hafif bir gerileme ile 100,9 seviyesinde bulunuyor.

Fed Kararı Piyasaları Bekletiyor

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı öncesinde piyasalarda temkinli bir duruş hakim. Fed’in 2020’den bu yana ilk kez faiz indirimi yapması beklenirken, bu adımın büyüklüğüne dair belirsizlikler varlığını sürdürüyor. Piyasa beklentileri, yüzde 65 ihtimalle 50 baz puan faiz indirimi olacağı yönünde. Yıl sonuna kadar toplamda 125 baz puan indirimin gündeme gelebileceği öne çıkıyor.

Piyasa Analizleri ve Beklentiler

Analistler, para politikası belirsizliklerinin varlık fiyatları üzerindeki etkisine dikkat çekiyor. Özellikle Fed Başkanı Jerome Powell‘ın yapacağı açıklamalar ve para politikası metni, piyasaların seyrini belirleyebilir.

Yurt Dışındaki Gelişmeler

Bugün, Avro Bölgesi’nde enflasyon verileri, ABD’de konut başlangıçları ve inşaat izinleri yakından takip edilecek. Ayrıca Fed’in faiz kararı ve Powell’ın açıklamaları da piyasalar için kritik önem taşıyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 100 seviyesi destek, 101 seviyesi ise direnç noktası olarak öne çıkıyor.