1700 Rakımda Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikası!

AnasayfaManşet

1700 Rakımda Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikası!

Bayburt'un Demirözü ilçesinde bulunan Demirözü Baraj Gölü, 1700 rakımlı dağların arasında gizlenmiş bir doğa harikası. Gölde tekne turları, balık tutma ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Paylaş

Bayburt’un Demirözü ilçesinde tarım arazilerinin sulanması için yapılan Demirözü Baraj Gölü, 1700 rakımlı dağların arasında gizlenmiş bir doğa harikası olarak her geçen gün daha fazla ilgi görüyor.

Tarımdan Turizme: Demirözü Barajı’nın Dönüşümü

Demirözü Barajı, aslen tarım arazilerini sulamak için inşa edilmiş olsa da, son yıllarda turizm açısından da büyük önem taşımaya başladı. 2017 yılında “Diriliş” adlı tekneyle başlayan göl turları, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Bu yıl, Demirözü’yü ziyaret eden turist sayısı ilçe nüfusunun 10 katına ulaştı.

Tekne Turları ve Diğer Aktiviteler

Demirözü Baraj Gölü’nde tekne turlarına katılan turistler, gölün muhteşem manzarasının tadını çıkarabiliyor. Ayrıca, gölde balık tutma, piknik yapma ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler de yapılabiliyor. Demirözü Belediyesi tarafından zaman zaman gölde çeşitli turizm etkinlikleri de düzenleniyor.

Turistlerin Yorumları

Göl turuna katılan turistlerden Azra Yalçın, “Burası bilinmeyen bir cennet. Manzara harika, hava tertemiz. Tekne turu da çok keyifliydi. Kesinlikle tekrar geleceğim” diyor. Bir diğer turist olan Mehmet Demir ise “Doğayla iç içe olmak için harika bir yer. Burası keşfedilmeyi bekleyen bir doğa harikası” yorumunu yapıyor.

Demirözü Baraj Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Demirözü Baraj Gölü, Bayburt şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktadır. Gölün etrafına arabayla kolayca ulaşabilirsiniz. Göl kenarında otopark ve piknik alanları da bulunmaktadır.