Batı Sıcaktan Kavrulurken Karadeniz’e Yağış Uyarısı

AnasayfaManşetGündem

Batı Sıcaktan Kavrulurken Karadeniz’e Yağış Uyarısı

Paylaş

Türkiye’nin birçok şehrinde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkarak vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yüksek nem ile birleşen sıcak hava, bunaltıcı bir etki yaratıyor. Meteoroloji’nin tahminlerine göre sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Güney ve Kıyı Kesimlerinde 40 Dereceyi Aşan Sıcaklıklar

Özellikle yurdun güney ve kıyı kesimlerinde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Uzmanlar, güneş çarpması ve sıcak çarpması gibi sağlık sorunlarına karşı vatandaşları uyarıyor.

Bazı Bölgelerde Yerel Sağanak Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışlar Bazı Bölgelerde Kuvvetli Olacak

Yağışların; Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar eseceği tahmin ediliyor.