12 Kişinin Öldüğü Köprü Nihayet Yenileniyor

AnasayfaGündem

12 Kişinin Öldüğü Köprü Nihayet Yenileniyor

Samsun'un Mert Irmağı üzerindeki yaya köprüsü, sel felaketinden sonra yenileniyor. İlginç mimarisiyle dikkat çeken köprü, bölge sakinlerinin güvenliği için modernize ediliyor.

Paylaş

Samsun’da 2012 yılında yaşanan sel felaketinde 12 kişinin ölümüne neden olan Mert Irmağı üzerindeki yaya köprüsü, Mert Irmağı Islah Projesi kapsamında yenileniyor.

İlkadım’ın Derebahçe Mahallesi ile Canik’in Yeşilova Mahallesi’ni birbirine bağlayan köprü, ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor. 23 yıl önce inşa edilen ve “ters kemeri” andıran köprü, hem şaşırtıcı bir görünüme sahip hem de tedirginlik yaratıyor.

Bölge sakinleri, köprünün yeni bir felakete yol açmadan düzeltilmesinin sevindirici olduğunu belirtirken, geçmişte yaşanan sel felaketinde 12 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatıyor. Sel sırasında, köprü üzerine sürüklenen ağaçlar ve malzemeler nedeniyle ulaşım tamamen engellenmiş ve ciddi can kayıpları yaşanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 3,1 milyar TL’lik Mert Irmağı Islah Projesi kapsamında yapılacak düzenleme ile köprü yenilenecek. Proje kapsamında yaya köprüsüyle birlikte Mert Irmağı üzerinde bulunan diğer 7 köprü de yenilenecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki sel riski azaltılacak ve daha güvenli bir ulaşım sağlanacak.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar arasında sol ve sağ sahillerde kesişen fore kazıklarla sızdırmazlık perdesi, betonarme konsol duvarlar, taş tahkimat trapez kanal ve betonarme tersip bendi gibi imalatlar bulunuyor. Çalışmaların hızla devam ettiği belirtilirken, projenin bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.