Karadeniz Dikkat! Bugün ve Yarın Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

AnasayfaGündem

Karadeniz Dikkat! Bugün ve Yarın Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

11 Temmuz'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde, kuzey ve iç kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son hava durumu raporuna göre, 11 Temmuz Perşembe günü yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Bu durum özellikle güneş çarpması ve sıcak hava dalgaları riskini artırabileceği için dikkatli olunması gerekiyor.

Kuzey ve İç Kesimlerde Kuvvetli Yağış Uyarısı

MGM, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize, Ardahan, Kars çevreleri ve Trabzon’un doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul ve Ankara’da Kuvvetli Sağanak

Yağışların Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale’nin kuzey kesimleri ve Ankara’nın kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel ve su baskını gibi olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları önem taşıyor.

Marmara ve Kuzey Ege’de Kuvvetli Rüzgar

Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların ve deniz trafiğinde bulunanların dikkatli olması gerekiyor.

Batı Karadeniz

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU °C, 31°C

DÜZCE °C, 32°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP °C, 27°C

Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 28°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Rize çevreleri ve Trabzon’un doğu ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA °C, 33°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ARTVİN °C, 32°C

SAMSUN °C, 29°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 29°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri ile gece saatlerinden sonra doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı