Artvin Ardahan Trabzon Rize Dikkat! Meteoroloji’den Sağanak Yağış Uyarısı!

AnasayfaGündem

Artvin Ardahan Trabzon Rize Dikkat! Meteoroloji’den Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteoroloji'den 10 Ağustos için sağanak yağış uyarısı! Özellikle Artvin, Ardahan, Trabzon, Rize'ye sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Ağustos 2024 Cumartesi günü için hava durumu tahminlerini paylaştı. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Üzerinde

Sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgarlı Havaya Dikkat!

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek. Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege’de ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor.

Bölge Bölge Hava Durumu

  • Marmara: İstanbul’un kuzey kıyıları, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik’te kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yağışlar yerel olarak kuvvetli olabilir.
  • Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimler yer yer parçalı bulutlu.
  • Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra Toroslar mevkii, Isparta, Osmaniye ve Hatay’ın kıyılarında kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Ankara’nın kuzey ve doğusu ile Konya’da kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden sonra Sinop hariç tüm bölgede kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Düzce çevrelerinde yağışlar yerel olarak kuvvetli olabilir.
  • Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Artvin, Ordu, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra Ardahan çevrelerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.